Sari la conținut

PASUL 1 – Alege platforma web potrivita

Inainte de a te gandi cum sa faci un site este necesar sa te decizi pe ce platforma iti vei realiza website-ul.

CE ESTE ACEASTA PLATFORMA?

Cand am inceput sa ma ocup de crearea site-urilor, in 2004, majoritatea site-urilor erau construite utilizand cod HTML si chiar celebrul Flash. Folosirea lor insemna stapanirea notiunilor de programare, fiind destul de complicat, iar timpul alocat invatarii era destul de lung…

Probabil acesta este motivul pentru care majoritatea oamenilor cred ca realizarea unui site de la zero este dificil si sunt necesare  cunostinte avansate de programare. Insa  acest lucru nu mai este adevarat!

Deja, in 2006, platforme gen WordPress au facut accesibila creare site-urilor web tuturor.

In cateva cuvinte, de exemplu, WordPress este o platforma prietenoasa cu utilizatorii, dand posibilitatea construirii site-urilor si adaugarii de continut (text, imagini, video, etc) pe internet, in loc sa fie necesara adaugarea manuala de linii de cod pentru pagini HTML.

CELE MAI POPULARE PLATFORME WEB PENTRU CREAREA SITE-URILOR IN 2016

market share creare site
Sursa: OpenSourceCMS.com

Dupa cum poti observa, peste 60 %  din site-urile construite folosesc platforma WordPress. Poti vedea cateva statistici in limba engleza aici.

DE CE ESTE WORDPRESS O OPTIUNE POTRIVITA CAND INVETI CUM SA FACI UN SITE?

Ofera o experienta extraordinara, dar mai important:

  • ESTE GRATUIT, INCLUDE O MULTIME DE TEME PE CARE LE POTI ALEGE PENTRU SITE-UL TAU.

Fiind gratuit il poti descarca si instala de cate ori vrei si poti crea cate website-uri doresti. Exista o comunitate semnificativa construita in jurul acestei platforme, ce ofera teme cu design de calitate usurandu-ti munca pentru a-l pune pe picioare rapid.

  • ARE O INTERFATA FOARTE PRIETENOASA CU INCEPATORII

Ai nevoie de cunostinte de Microsoft Word pentru a putea adauga continut. Functiile site-ului creat cu WordPress pot fi imbunatatite si poti adauga module gratuite pentru a construi practic orice fel de site iti poti imagina, de la pagini web personale la site-uri pentru afaceri. Modulele iti pot permite adaugarea de campuri de contact, abonare prin email, galerii foto, etc…

  • NU CONTEAZA DACA SITE-UL  ESTE DE MICI SAU MARI DIMENSIUNI

WordPress este in stare sa gestioneze orice tip de site, fie ca vorbim de bloguri personale, magazine online, website-uri business. Ca exemple ar fi Facebook, Reuters, Mozilla, McAfee, chair eBay sau NASA.

  • SE POATE AJUSTA PENTRU MOBIL SI TABLETA

Site-ul creat cu ajutorul platformei WordPress se poate ajusta automat pentru fiecare tableta sau smartphone pentru a fi citit.

  • SUPORT OFERIT DE O COMUNITATE IMENSA

Avand in vedere ca este utilizata de un numar atat de mare de oameni, poti gasi ajutor cand ai nevoie, insa si o multime de resurse gratuite.

Chiar si acest website este construit pe WordPress.

ALTE PLATFORME WEB DISPONIBILE

Joomla este o platforma asemanatoare WordPress, insa ceva mai complexa si mai dificil de utilizata de incepatori. Sunt necesare ceva cunostinte tehnice pentru a-l face sa functioneze asa cum vrei. Initial, in 2007, creare-site.com a fost construit folosind Joomla.

Drupal este o alta platforma destul de robosta, insa este populara pentru programatori, dezvoltatori web, fiind necesar timp pentru invata cum sa lucrezi cu el.

PENTRU INCEPATORI ESTE RECOMANDATA OPTIUNEA WORDPRESS

Este cea mai usoara platforma cu care am lucrat pana acum si este suficient de flexibila pentru oricine, de la bloggeri, artisti, oameni de afaceri, freelanceri. Este disponibila si in limba romana (cu exceptia unor module, fiind dezvoltate in principal in limba engleza).

In pasul 2 , te voi indruma prin procesul alegerii domeniului (adresei web) si a gazduirii site-ului (hosting)

In pasul 3, Iti voi arata cum sa instalezi si sa personalizezi site-ul WordPress pas cu pas.

DE RETINUT INAINTE DE A MERGE MAI DEPARTE:

  • Alege o platforma pentru a construi site-ul. Recomand WordPress, pentru ca este gratuit, usor de inteles si are interfata in limba romana. Iti voi arata in acest ghid cum sa faci un site folosind platforma WordPress
  • La acest punct nu este necesara instalarea sau desarcarea platformei. Iti voi arata in pasii urmatori.

Vrei sa creezi mai repede un site fara sa inveti sa folosesti WordPress? Alege WebWave

Interfata in limba romana, suport in limba romana si poti incepe sa creezi site-uri gratuit.

>>Mergi la pasul 2>>

Ti-a placut? Trimite mai departe...
Etichete: