Sari la conținut

PASUL 4 – Alegerea si instalarea unei teme pentru site

Dupa instalarea cu succes a website-ului WordPress pe domeniul tau, ar trebui sa vezi un site cu un aspect curat si simplu:

tema_wordpress

Pentru a te diferentia de ceilalti, cand inveti cum sa faci un site, ar trebui aleasa o tema, un template care sa indice WordPress-ului cum sa afiseze informatia.

Aici este partea interesanta si amuzanta: Exista  mii de teme create, profesional concepute ce pot fi instalate si personalizate  pe site-ul tau.

Iata cum poti gasi o tema care sa-ti placa:

  1. AUTENTIFICA-TE IN PANOUL DE CONTROL WORDPRESS

Daca nu stii cum, tasteaza: http://siteultau.ro/wp-admin (inlocuind „siteultau.ro” cu domeniul tau).

Asa ar trebui sa arate panoul de control WordPress:

admin_wordpress_panou_control

Elementele din panoul de control sunt bine etichetate , dar daca te simti un pic incurcat, iti voi arata ce sa faci mai departe.

2. ACCESEAZA TEME GRATUITE

O data autentificat in panoul de control al site-ului tau WordPress, vei avea acces la peste 1500 de teme. Pentru a le gasi alege din bara din stanga „Aspect”, apoi „Teme” si „Adauga teme”

Daca esti interesat de teme mai elegante cu mai multe functii, mai profesionist realizate poti arunca o privire la MyThemeShop (site in limba engleza), unde vei gasi un numar mare de teme disponibile pentru WordPress, contracost sau gratuite, dupa ce-ti faci un cont pe site-ul lor.

Dar inainte de a te hotari sa cumperi o tema de pe MyThemeShop (daca esti interesat), iti recomand sa cauti si sa te joci cu temele gratuite oferite de WordPress. O parte din ele sunt bine realizate, cu design profesionist.

teme_admin_wordpress_cum_sa_faci_un_site

Dupa cum se poate vedea se pot instala usor temele. Poti cauta teme folosind cuvinte cheie sau poti utiliza „Filtru functionalitati” pentru alege anumte culori, aranjamente si functionalitati diferite.

SFAT! Cand alegi o tema incearca sa aflii daca este „responsive”, insemand ca se poate afisa si pe dispozitive mobile (tablete, smartphone). Ai putea folosi „responsive” ca si cuvant cheie cand cauti o tema.

3. INSTALEAZA NOUA TEMA

Dupa ce ai gasit tema care-ti place, trebuie doar sa dai click pe „Instalare” si apoi pe „Activeaza”.

PASUL 4 - Alegerea si instalarea unei teme pentru site 1

DE RETINUT! Schimbarea temei nu va sterge articolele, paginile sau continutul. Poti schimba teme de cateori doresti fara sa te ingrijorezi ca vei pierde informatii de pe site.

>Mergi la pasul 5 >>

Ti-a placut? Trimite mai departe...