Ce este un modul WordPress?
Modulele sunt extensii construite cu scopul de a mari si imbunatati capacitatea plaftormei WordPress, cu functii si caracteristici pentru site-ul tau, dar care nu vin cu instalarea initiala.
Le putem spune „scurtaturi” pentru a obtine de la site ceea ce-ti doresti, fara sa fii nevoit sa creezi tu caracteristicile necesare de la zero.
Modulele pot fi folosite pentru aproapre orice, de la campuri de completat (nume, prenume, email,adresa web), la galerii foto si chiar magazin online.
CUM SE INSTALEAZA UN MODUL NOU?
- Pentru a instala un modul, in panoul de control al site-ului tau du-te la „Module”, apoi la „Adauga modul”
- In campul „Cauta module” le poti module. Pentru inceput iti recomand sa rasfoiesti module dand click pe tab-urile „Populare” si „Recomandate”.
- Instalarea se face usor. Dupa ce ai ales modulul ce te intereseaza, pur si simplu dai click pe „Instaleaza acum”. Poti alege din peste 30 000 de module gratuite.
O parte din modulele importante pentru aproape orice site sunt Contact form 7 si Yoast SEO for WordPress.
Contact form 7 este un modul util pentru campuri de contact pentru pagina „Despre mine”, de exemplu. Este o functie extrem de utila pentru dezvoltatorii de site, ca tine, pentru ca vizitatorii sa poata trimita un email, completand Nume, prenume, adresa de email si mesajul dorit, fara a mai fi nevoiti sa intre in aplicatia de email de pe telefon, laptop sau calculator.
Yoast SEO pentru WordPress. Un site WordPress prietenos cu motoarele de cautare ar trebui sa aiba acest modul. Toate functiile ce tin de titlurile etichetelor, meta descrierile si multe altele sunt disponibile intr-un singur loc, pe pagina sau articolul pe care-l scrii sau editezi.
De retinut! Acest modul este disponibil,la momentul redactarii acestui articol, doar partial in limba romana.
bbPress este un modul ce te ajuta sa creezi un forum si este disponibil si in limba romana.
SFAT! Instaleaza pentru testare cand module doresti, insa nu uita sa le dezinstalezi daca nu le vei folosi. Este extrem de important sa pastrezi NUMAI modulele pe care le vei folosi pentru buna functionare a site-ului.
Acesta este doar inceputul!
FELICITARI! SUNTEM APROAPE DE FINAL !
Urmand cei 7 pasi despre cum sa faci un site ar trebui sa ai deja un site functional. Nu a fost chiar atat de rau, nu?
Sper sa fi fost util ghidul si sa te ajute sa poti pune pe picioare un website pe WordPress, iar daca consideri ca poate fi util si altora da te rog un share.
Asa ma vei motiva si pe mine sa actualizez site-ul si sa-l completez cu informatii utile.
Multumesc si succes,
Marius